Доступність посилання

ТОП новини

Іран повідомляє про втрати своїх військових під Алеппо в Сирії


13 іранських військових радників загинули, ще 21 був поранений 6 травня у боях неподалік міста Алеппо з альянсом «Джайш аль-Фатах» («Військо завоювання»), що об’єднує кілька ісламістських угруповань, які, однак, воюють проти «Ісламської держави».

Про це з посиланням на офіційного представника іранського Корпусу вартових ісламської революції повідомляє інформагенція Fars 7 травня. Це може бути однією з найбільших втрат іранських сил від часу їхнього розгортання в Сирії на підтримку президента Башара Асада.

Про десятки загиблих у місцевості Хан-Тумен, що за 15 кілометрів на південний захід від Алеппо, повідомляє також і агенція Reuters.

За цими повідомленнями, до нападу на Хан-Тумен причетний у тому числі й пов’язаний із «Аль-Каїдою» «Фронт Ан-Нусра». Ісламісти опублікували в соціальних медіа відео та фотографії, що, як видається, демонструють тіла іранців або інших шиїтів, убитих у Хан-Тумен.

Раніше цього тижня за посередництва США та Росії укладена угода про припинення вогню в місті Алеппо. Але боротьба в сільській місцевості на південь від міста загострилася впродовж останніх днів.

XS
SM
MD
LG