Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 12 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі – штаб


Українська сторона заявляє, що упродовж минулої доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню.

«Ввечері з передмістя тимчасово окупованого Донецька незаконні збройні формування декілька разів відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах в районі Авдіївки.Неподалік Луганського, що розташоване біля Світлодарського водосховища, проросійські бойовики застосовували проти українських захисників, окрім стрілецької зброї, ще й озброєння БМП», – повідомили у штабі АТО вранці 8 травня у Facebook.

«На Маріупольському напрямку бандформування наприкінці дня обстріляли позиції сил АТО у районі Тарамчука з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а також із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 міліметрів», – додали у штабі.

На Луганщині, за повідомленням української сторони, було відносно тихо.

В угрупованні «ДНР» 7 травня звинуватили українських військових в обстрілі блокпоста на виїзді з Ясинуватої, а також території Донецького аеропорту та села Мінерального під Ясинуватою, внаслідок чого загинув один бойовик.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові тричі обстріляли їхні позиції.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG