Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в День пам’яті та примирення вшанували загиблих у Другій світовій війні


У неділю в День пам’яті та примирення в Дніпропетровську відбулась хода пам’яті, організована представниками громадських організацій та волонтерами. Учасники з національною символікою пройшли колоною до меморіального комплексу в Парку пам’яті та примирення. Там відслужили панахиду за загиблими в Другій світовій війні й загиблими захисниками України.

За словами організатора заходу Сергія Карнози, такі заходи у місті проводять четвертий рік поспіль.

Крім того, о 23:01 у вікнах міської ради запалили символічні свічки в пам’ять про жертв Другої світової війни. Акція під назвою «Перша хвилина миру», за словами ініціаторів, є своєрідним символом перших хвилин миру в Європі – пізно увечері 8 травня 1945 року Німеччина підписала акт про капітуляцію.

За даними Дніпропетровської ОДА, заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення відбулись у також і в інших містах області, де провели покладання квітів до меморіалів загиблим у Другій світовій війні та запалили свічки. Ветеранів вшанували квітами та подарунками.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, повідомлень про провокації 8 травня не надходило.

8 травня 2013 року під час першої мирної ходи пам’яті загиблих у Другій світовій війні на учасників акції в Дніпропетровську напали молодики спортивної статури, вони били людей, топтали Державний прапор України. Винуватців інциденту досі не знайшли.

2015 року Україна вперше відзначила 8 травня як День пам'яті та примирення на офіційному рівні. У попередні роки у Дніпропетровську відзначення цього дня проводили винятково за ініціативою громадськості.

XS
SM
MD
LG