Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 9 разів обстріляли українські позиції – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українська сторона заявляє, що упродовж доби підтримувані Росією сепаратисти 9 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі.

«Більшість з них (обстрілів – ред.) вночі та на світанку. Вдень активність НЗФ знизилась. Водночас, неспокійно було у районі Новотроїцького, де по наших опорних пунктах вели вогонь ворожі снайпери. Також з передмістя Донецька українських захисників поблизу Авдіївки противник обстрілював з ручних протитанкових гранатометів», – повідомили у штабі української воєнної операції ввечері 10 травня у Facebook.

За їхньою інформацією, ситуація ускладнилася й на Луганщині. «Там проросійські бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів по позиціях Збройних сил України у районі населеного пункту Щастя», – зазначили у штабі.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах звинувачують українських військових у 100 обстрілах підконтрольної їм території.

Луганські сепаратисти заявляли про випадки порушення режиму припинення вогню у Калинівці та Лозовому.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG