Доступність посилання

ТОП новини

Семерак: уряд планує висловити протест Росії через розлив нафтопродуктів біля анексованого Севастополя


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр екології України Остап Семерак заявляє, що Кабінет міністрів має намір висловити протест Росії щодо розливу нафтопродуктів у морській акваторії анексованого Севастополя.

«У Чорному морі біля Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів в море. Регіональні підрозділи Мінприроди і ДСНС роблять все можливе для з’ясування ситуації, прогнозу наслідків, запобігання або мінімізації шкоди», – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

«На засіданні уряду сьогодні я поінформував про цю ситуацію, і звернувся до прем’єра з проханням висловити ноту протесту уряду країни-агресора, яка знищує український Крим. Кабінет міністрів України цю пропозицію підтримав», – додав Семерак.

В акваторії анексованого Росією Севастополя, в прибережній смузі селища Любимівка, Північної сторони, Бельбека, Фіолента, Балаклави спостерігається велика кількість мазуту – нафтопродукту важкої фракції.

За інформацією представників Росприроднагляду в Криму, викид стався від одного з суден ще 8 травня. Тоді ж стали надходити повідомлення від жителів про забруднення акваторії і берега.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG