Доступність посилання

ТОП новини

Згуладзе пообіцяла «залишитися в команді» на чолі спеціальної групи радників


Ека Згуладзе, архівне фото (©Shutterstock)
Ека Згуладзе, архівне фото (©Shutterstock)

Колишня перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе заявила, що й після своєї відставки «залишається в команді» і, прийнявши пропозицію міністра Арсена Авакова, очолить спеціально створену групу радників.

«Я не пішла у грудні, аби пройти важкий перехідний шлях від міліції до поліції разом із командою та не ослабити процес реформ під час урядової кризи. Проте навіть зараз, коли сформований новий Кабінет міністрів, я не можу залишити цю історію, яку ми робили разом… Зараз виклики ще більші, адже реформа триває. Я і надалі буду працювати із українцями та друзями України, будуючи лінію оборони від корупції та беззаконня. Наша команда не лише продовжить реформу поліції, але й працюватиме в інших сферах, фокусуючись на стійкості досягнутого», – мовиться в заяві Згуладзе, що оприлюднена на сайті МВС.

Вона нагадала, що ще у грудні минув рік із моменту її призначення на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ України та сплив термін її домовленості із президентом України та міністром.

Раніше в середу Аваков повідомив у фейсбуці, що Згуладзе вирішила залишити посаду і Кабінет міністрів ухвалив рішення про це на її прохання.

Він подякував Згуладзе й заявив: «Ми будемо й далі з Екою продовжувати визначену нами стратегію змін в МВС. Ека продовжить роботу в команді реформ МВС в іншому статусі – очоливши спеціальну групу радників. Попереду багато справ, і гальмувати ми не збираємось!»

У квітні низка засобів інформації повідомляла про намір Еки Згуладзе звільнитися через особисті обставини.

Кабінет міністрів України призначив Екатеріне (Еку) Згуладзе першим заступником міністра внутрішніх справ України 17 грудня 2014 року.

Ека Згуладзе була заступником міністра внутрішніх справ Грузії з 2005 до 2012 року в часи президента Міхеїла Саакашвілі й на цій посаді брала активну участь у радикальному реформуванні грузинських органів внутрішніх справ.

XS
SM
MD
LG