Доступність посилання

ТОП новини

Росія домоглася арешту активів колишнього друга Путіна


Сергій Пугачов
Сергій Пугачов

Росія заявила, що отримала постанову суду в Лондоні, яка передбачає арешт активів опального мільярдера Сергія Пугачова, в тому числі розкішної яхти і нерухомого майна у Франції.

У Росії Пугачову інкримінують привласнення або розтрату в особливо великому розмірі, а також зловживання повноваженнями. Він заочно засуджений російським судом до двох років позбавлення волі.

Сергій Пугачов залишив Росію за дипломатичним паспортом в 2011 році. Колишній банкір і колишній член Ради федерації відомий багаторічної дружбою з російським президентом Володимиром Путіним. Пугачова називали також «банкіром Путіна».

Сам Пугачов висунуті проти нього звинувачення заперечує і наполягає, що кампанія проти його банку і нього особисто була ініційована Кремлем з метою руйнування його бізнесу та передачі його активів в власність держави.

В еміграції у Франції він вів юридичну війну з Москвою. Зокрема, в арбітражному суді в Гаазі в 2015 році він вимагав 12 мільярдів доларів компенсації від Росії через руйнування свого бізнесу.

XS
SM
MD
LG