Доступність посилання

ТОП новини

Розенко: соцвиплати відновили 80 тисячам переселенців


Павло Розенко
Павло Розенко

Соціальні виплати відновили 80 тисячам переселенців, які підтвердили своє проживання на території, підконтрольній українській владі, заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Як повідомляє прес-служба уряду, в інтерв’ю «Апострофу» Розенко нагадав, що Мінсоцполітики спільно з Пенсійним фондом і СБУ розпочало роботу про припинення виплат тим особам, які мають статус вимушеного переселенця, але фактично проживають на території, непідконтрольній українській владі.

Віце-прем’єр уточнив, що перевірка проводилася СБУ, прикордонниками, МВС, міграційною службою. «Списки формувалися шляхом звірки баз даних Мінсоцполітики та інших відомств. Але помилки можуть бути. І ті люди, яким припинили нараховувати соцвиплати або пенсії, повинні звернутися в управління Пенсійного фонду або управління соцзахисту за відновленням виплат», – розповів Павло Розенко.

У квітні тоді міністр соцполітики України Павло Розенко в ефірі Радіо Свобода заявляв, що СБУ має сумніви щодо 450 тисяч переселенців і передала відповідні списки в місцеві органи влади для припинення соціальних виплат.

XS
SM
MD
LG