Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО не виключають, що бойовики самі могли обстріляти російських журналістів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО не виключають, що бойовики самі могли обстріляти російських журналістів біля Ясинуватої 15 травня.

«Досить сильні відбуваються обстріли наших позиції, які розташовані в промзоні Авдіївки. Вчора бойовики застосовували і міномети, і артилерію, і танки, ми кілька разів відкривали вогонь у відповідь з метою придушення вогневих засобів противника. Нікого ми цілеспрямовано не обстрілювали, тим більше, журналістів чи місцевих», – заявили Радіо Свобода у прес-центрі штабу АТО.

«Тобто якщо вони там завели цих журналістів в епіцентр протистояння і вони там потрапили під обстріл, ми цього не виключаємо. Ми навіть не виключаємо, що бойовики самі могли їх обстріляти на якійсь ділянці», – додали у прес-центрі штабу.

Увечері 15 травня сепаратистське видання «Донецкое агентство новостей» заявило, що поблизу Ясинуватої, де відбуваються бої між українськими військовими і підтримуваними Москвою сепаратистами, під обстріл потрапили російські журналісти з державної телекомпанії ВДТРК. Зранку 16 травня про це також заявили цю і в самій телекомпанії.

За словами кореспондента ВДТРК Станіслава Назарова, до району Ясинуватої знімальна група дісталася пішки в супроводі «бійців спецпідрозділів» угруповання «ДНР».

«Після початку стрілянини журналісти сховалися в бліндажах на позиціях, після 40-хвилинного бою вони, також у супроводі бійців спецпідрозділів ДНР, вибралися із зони бойових дій», – заявили в телекомпанії.

Українські військові нині контролюють промислову зону міста Авдіївка. Промзона прилягає до автодороги Донецьк – Горлівка, яку бойовики угруповання «ДНР» використовують для сполучення між своїми підрозділами, базованими в Донецьку та Горлівці. Розташований на цьому шляху ясинуватський блокпост часто фігурує у зведеннях сепаратистів як місце обстрілів із боку українських військових.

XS
SM
MD
LG