Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст Росії отримав документи про передачу Савченко Україні


Надія Савченко
Надія Савченко

Документи про передачу ув’язненої в Росії громадянки України Надії Савченко надійшли до російського Міністерства юстиції, заявив голова відомства Олександр Коновалов.

«Пакет документів по передачу Савченко в Україну в Мін’юст надійшов із ФСВП (Федеральної служби Росії з виконання покарань – ред.), він проходить звичайну процедуру розгляду. Відбувається збір додаткових документів, тут все йде своєю чергою», – сказав Коновалов.

4 травня Федеральна служба виконання покарань Росії почала збір документів, необхідних для видачі Україні ув’язненої в Росії українки Надії Савченко. У ФСВП Росії зазначили, що пакет документів про передачу Савченко в установленому порядку буде спрямований до Мін’юсту Росії «для узгодження питання передачі з компетентним органом України».

Міністр юстиції України Павло Петренко 17 травня заявив, що юридична процедура видачі до України засудженої в Росії української громадянки, народного депутата Надії Савченко припускає обмін на основі політичних переговорів. Відповідаючи на запитання про заяву міністра юстиції Росії, що в російському Мін’юсті розглядають лише видачу Савченко, але не обмін, Петренко звернув увагу, що «юридична процедура – це один блок, а дипломатичні переговори – це інше».

Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

XS
SM
MD
LG