Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою, сьогодні підтримувані Росією бойовики 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес- центр штабу, вранці сепаратисти обстріляли позиції військових біля Новомихайлівки зі 152-міліметрових артилерійських систем і біля Красногорівки з мінометів калібру 82 міліметрів.

«Вдень обстріли укріплень сил АТО продовжились неподалік Авдіївки. Там, зокрема, вів вогонь ворожий снайпер», – зазначається в повідомленні.

За даними штабу, на Луганщині бойовики обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти українських військових біля Новозванівки, а на маріупольському напрямку позиції ЗСУ поблизу Павлополя обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові за минулу добу 557 разів обстріляли позиції бойовиків. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові тричі обстріляли район села Калинівка з озброєння БМП і стрілецької зброї.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG