Доступність посилання

ТОП новини

Сайт «Миротворець» відновлює роботу – заява


Емблема сайту «Миротворець»
Емблема сайту «Миротворець»

Сайт «Миротворець», який минулого тижня оголосив про закриття, 19 травня заявив про відновлення своєї роботи. Про це йдеться на головній сторінці проекту.

«Для того, щоб ефективно оборонятися, нам довелося припинити роботу сайту, але не свою роботу», – заявляють редактори «Миротворця».

Вони пояснили, що «в критичний момент» на захист «Миротворця» прийшли «добровольці, військовослужбовці ЗСУ, Національної гвардії і прикордонники, найкращі співробітники СБУ і МВС, волонтери, прості люди, патріотично і проукраїнськи налаштовані журналісти».

«Саме завдяки вам колектив остаточно усвідомив, що «Миротворець» потрібний народові України і його захисникам», – сказано в заяві.

13 травня сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, оголосив про закриття. Сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття ухвалене через «вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».

Цьому рішенню передувала різка реакція на публікацію «Миротворцем» списку українських і іноземних журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». Крім того, прокуратура Києва почала кримінальне провадження за статтею про перешкоджання журналістській діяльності через цю публікацію.

Зокрема, з критикою публікації цього списку і з вимогою прибрати його виступала заступниця міністра інформації Тетяна Попова. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу. Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

На цю ж тему:

16.05.2016
Під петицією до президента на захист «Миротворця» зібрали вже майже одну п’яту підписів
далі

XS
SM
MD
LG