Доступність посилання

ТОП новини

Перейменування Дніпропетровська «суперечливе і несвоєчасне», але рішення треба виконати – мер


Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов називає «суперечливим і несвоєчасним» рішення про перейменування міста. Водночас Філатов закликав жителів міста «бути виваженими у своїх оцінках і висловлюваннях, щоб не провокувати розкол в суспільстві», наголосивши, що рішення Верховної Ради України обов’язкове для виконання.

Він додав, що жодних проблем із документообігом чи бюджетом Дніпропетровська у зв’язку з його перейменуванням не виникне.

«Я як міський голова і склад виконкому повинні виконувати рішення вищого законодавчого органу держави. І ми його виконаємо. Будь-які спекуляції, пов’язані з тим, що перейменування тягне за собою додаткові витрати з гаманця наших земляків, що людям це буде коштувати якісь гроші, – це не більше, ніж політичний піар», – заявив Борис Філатов.

За словами міського голови, витрати, пов’язані з перейменуванням вулиць міста, за попередніми оцінками, складуть 700-800 тисяч гривень. Водночас він не назвав суму, в яку обійдеться перейменування самого міста.

«Чекаємо підписання закону, а тоді будемо радитися, що і як робити», – сказав він.

19 травня Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. За відповідний проект постанови проголосували 247 народних депутатів. Рішення ухвалене на виконання закону «про декомунізацію».

Водночас у парламенті відразу зареєстрували проект постанови про скасування рішення про перейменування Дніпропетровська. Автори постанови – представники «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул і Дмитро Колєсніков.

XS
SM
MD
LG