Доступність посилання

ТОП новини

У Середземному морі далі шукають уламки єгипетського літака


У Середземному морі триває операція з пошуку уламків літака А320 авіакомпанії EgyptAir, який уночі 19 травня зник із екранів радарів. В операції беруть участь кораблі та авіація Єгипту, Греції, Великої Британії, Франції, Кіпру, Італії та США.

Увечері 19 травня президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі закликав інтенсифікувати пошуки, щоб знайти уламки.

Раніше надійшли повідомлення про виявлення біля берегів Греції уламків, які, можливо, належать зниклому літаку. Проте грецькі експерти зазначають, що поки немає доказів, що справді йдеться про зниклий авіалайнер EgyptAir.

Причина катастрофи літака компанії EgyptAir, що летів із Парижа до Каїра з 56 пасажирами й 10 членами екіпажу, ще не відома. У Єгипті вже висловили припущення про ймовірність терористичного акту. За повідомленнями, список пасажирів зараз перевіряють, щоб встановити, чи не був хтось із них причетний до екстремізму.

Президент Франції Франсуа Олланд раніше заявляв, що наразі не виключають і не вважають за певну жодну гіпотезу щодо причин катастрофи.

Літак зник із радарів над Середземним морем невдовзі по тому, як влетів у єгипетський повітряний простір. В авіаційних органах Греції, диспетчери якої вели літак над морем, повідомили, що останній контакт із екіпажем літака був за кілька хвилин до його зникнення, і все виглядало в нормі.

Але міністр оборони Греції Панос Камменос пізніше заявив, що безпосередньо перед тим, як літак зник із радарів, він здійснив низку різких маневрів – повернув на 90 градусів ліворуч, а потім розвернувся на 360 градусів праворуч – і різко втратив майже 7 тисяч метрів висоти.

За даними авіакомпанії, з 56 пасажирів 30 мали громадянство Єгипту, 15 Франції, 2 Іраку й по одному Великої Британії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Канади, Алжиру, Португалії, Чаду та Судану.

XS
SM
MD
LG