Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: вибухи в Сирії свідчать про «крихкість» ситуації там


На місці одного з вибухів у Джаблеху
На місці одного з вибухів у Джаблеху

У Кремлі висловили занепокоєння вибухам у двох сирійських містах, підконтрольних урядові Сирії, внаслідок яких 23 травня загинули понад 100 людей.

«Зростання напруженості і подібна терористична активність не можуть не викликати підвищену стурбованість. Це зайвий раз демонструє, наскільки крихка ситуація в Сирії, а також демонструє необхідність продовження енергійних кроків щодо продовження переговорного процесу», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

При цьому він відмовився відповідати на питання, чи може Росія у зв’язку з цими нападами переглянути своє рішення щодо скорочення контингенту в Сирії.

Базоване у Великобританії бюро спостереження за правами людини в Сирії повідомило, що декілька вибухів сталися 23 травня в містах Тартус і Джаблех на узбережжі Середземного моря. За повідомленнями, внаслідок нападів понад 100 людей загинули. Відповідальність за вибухи взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Державна новинна агенція SANA заявила, що ціллю нападів були два автовокзали, лікарня й інші установи.

У Тартусі базується невелика військово-морська база Росії, ключового союзника президента Сирії Башара Асада. Поблизу Джаблеха розташована авіабаза російських сил, звідки вони завдають авіаударів по території Сирії.

Ці два міста були відносно ізольовані від війни, що триває в Сирії від березня 2011 року, внаслідок якої загинули щонайменше 270 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG