Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала в суд обвинувальний акт щодо екс-командира львівського «Беркута»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України передала в Печерський районний суд Києва обвинувальний акт щодо колишнього командира спецпідрозділу «Беркут» у Львівській області за обвинуваченннями в силовому розгоні активістів Майдану в Києві 18 лютого 2014 року.

Як повідомляє прес-служби Генпрокуратури, обвинуваченому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 18 лютого 2014 на вулицях Інститутській, Кловському узвозі та Михайла Грушевського.

Прізвище його не вказується.

«Обвинуваченому інкримінуєтьсяумисне на виконання явно злочинного наказу, з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи, вчинення дій особисто та підлеглими, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, та що супроводжувалось застосуванням насильства, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих діями внаслідок чого постраждали 72 учасника цих акцій, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та застосування насильства до 2 журналістів, що в сукупності призвело до тяжких наслідків, а також організації погроз заподіяння шкоди здоров’ю, заподіянні легких тілесних ушкоджень та побоїв керівнику політичної партії України, народному депутату України», – йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У відомстві нагадують, що за результатами розслідування подій 18 лютого 2014 року у центрі Києва також повідомлено про підозру п’яти особам.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG