Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: я б ніколи не назвав нинішній український уряд «купкою бездарних людей»


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі звинувачує британське видання Guardian у перекручуванні його слів і заявляє, що не називав нинішній український уряд «купкою бездарних людей».

«Мій давній знайомий Шон Уокер, якого я вважаю хорошим журналістом, явно перекрутив нашу з ним розмову. У мене є серйозні зауваження щодо того, як формувався Кабінет міністрів України у результаті багатьох договорянков і компромісів і ми дійсно отримали слабший його склад ніж хотілося б. Мій друг Володимир Гройсман, з яким у мене однакове бачення багатьох питань, опинився у досить скрутному становищі, але я б ніколи не назвав цей уряд «купкою бездарних людей», – написав Саакашвілі 25 травня у Facebook.

Він висловив сподівання, що «редакція виправить явні помилки».

У статті британського видання Guardian, опублікованій 25 травня, наводяться цитати Міхеїла Саакашвілі з критикою на адресу президента України Петра Порошенка і уряд Володимира Гройсмана.

«Упродовж тривалого часу Порошенко був дуже гнучким. Якщо ви реформатор, він говорив мовою реформ. Якщо ви старомодний, він говорив, добре, ми знайдемо шлях співпраці з тобою. Тепер він привів до влади уряд, у якого немає бачення реформ», – цитує Guardian слова Міхеїла Саакашвілі.

У грудні минулого року під час антикорупційного форуму в Києві Міхеїл Саакашвілі, екс-президент Грузії, заявляв про намір створення непартійного руху проти корупції і за проведення реформ. Перед цим він заявляв, що не планує створювати політичну силу. Водночас у січні радник Саакашвілі Саша Боровик в ефірі Радіо Свобода сказав, що антикорупційний рух Саакашвілі має перетворитися на політичну партію.

XS
SM
MD
LG