Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: санкції проти Росії залишаться незмінними


Президент Європейської ради Дональд Туск
Президент Європейської ради Дональд Туск

Позиція «Групи семи» щодо Росії, економічні санкції проти Москви залишаться незмінними до повного виконання Мінських угод. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск 26 травня перед початком саміту «Групи семи» промислово розвинутих країн у Японії.

«На жаль, у реалізації мінських домовленостей набагато менше прогресу, ніж ми сподівалися рік тому в Ельмау (на попередньому саміті «Групи семи» в Німеччині – ред.)», – відзначив Туск.

«Європейський союз, як і всі країни «Групи семи», вважає, що ця криза може бути вирішена лише у повній відповідності з нормами міжнародного права, з повагою до суверенітету України, її територіальної цілісності та незалежності», – наголосив Дональд Туск.

Термін дії нині чинних економічних санкцій проти Росії спливає в липні 2016 року.

Дводенні переговори лідерів «Групи семи» промислово розвинених країн розпочинаються 26 травня в Японії. Однією з центральних тем дискусій стане здоров’я світової економіки. Голови держав і урядів зі США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії також планують обговорити інші теми, серед яких криза з біженцями в Європі, тероризм, кібербезпека і безпека на морі.

XS
SM
MD
LG