Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Луценко планує звільнити половину своїх заступників – Найєм


Мустафа Найєм
Мустафа Найєм

Генеральний прокурор України Юрій Луценко планує звільнити половину своїх заступників, повідомляє народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

«Наскільки я зрозумів, уже найближчим часом будуть звільнені троє, тобто половина, заступників. (Нагадаю, зараз їх шестеро, у тому числі, за посадою – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький). Не можу сказати, що я задоволений прізвищами тих, хто залишиться. Мені здається, репутаційно вони будуть якорем для самого Юрія Віталійовича», – повідомив Найєм 27 травня у Facebook після зустрічі з Луценком.

«У той же час, потішили прізвища двох майбутніх заступників. Один з них відомий адвокат, другий – фахівець з хорошим міжнародним досвідом. Обидва не з системи. Прізвища Юрій Віталійович, думаю, має озвучити сам», – зазначив Мустафа Найєм.

22 травня Юрій Луценко повідомив про зміни у структурі очолюваного ним відомства, які здійснив за підсумками наради з участю адвокатів родин героїв Небесної сотні.

12 травня депутати підтримали подання президента України про призначення генпрокурором Луценка. Після цього Порошенко підписав у сесійній залі Верховної Ради указ про призначення Луценка.

Перед тим Верховна Рада України схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти.

XS
SM
MD
LG