Доступність посилання

ТОП новини

Речник: Юнкер планує поговорити з Путіним про перспективи відносин, щодо санкцій змін немає


Жан-Клод Юнкер
Жан-Клод Юнкер

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час перебування у Росії має намір порушити питання про перспективи нинішніх російсько-європейських відносин, заявив речник Юнкера Маргарітіс Схінас.

За його словами, Юнкер, запрошений до Росії на економічний форум 16 червня, найімовірніше, зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Ми розуміємо, що президент Володимир Путін теж відвідає Міжнародний економічний форум, тож обидва лідери будуть змушені зустрітися, перебуваючи разом на цьому заході», – пояснив Схінас.

Водночас, за словами речника, позиція президента Єврокомісії щодо санкцій проти Росії залишається незмінною: їхня тривалість залежить від виконання Мінських угод і поваги до суверенності України.

«Стосовно санкцій, відомо, що на минулотижневому саміті «Групи семи» лідери підтвердили, що їхня тривалість чітко пов’язана із повною реалізацією Росією Мінських угод та її повагою до суверенітету України», – заявив Схінас, наголошуючи, що це формулювання залишається чинним і що це не заважає відвідуванню Юнкером Міжнародного економічного форуму.

Візит Жана-Клода Юнкера до Росії відбудеться саме перед червневим самітом ЄС, на якому має бути ухвалене рішення щодо подальшої долі головного пакета європейських санкцій, запроваджених проти Москви за незаконну анексію Криму і її участь у дестабілізації українського Донбасу.

XS
SM
MD
LG