Доступність посилання

ТОП новини

Західні банки далі бояться мати бізнес з Іраном через позицію США – Заріф


Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф вважає, що США мають зробити більше для відкриття Тегеранові західної банківської системи і виконати таким чином свою частину зобов’язань за ядерною угодою. Про це Заріф заявив 31 травня у Варшаві.

За його чловами, західні банки далі утримуються від ведення бізнесу з Іраном, оскільки побоюються порушити ту частину санкцій з боку США, яка залишається чинною.

«Європейські країни, а також особливо США, не ставляться до реалізації ядерної угоди досить серйозно, особливо коли йдеться про банківську діяльність», – передає слова Заріфа інформаційне агентство Mehr.

Іранський міністр додав, що він прагне, щоб Сполучені Штати гарантували: жодна компанія не потрапить під санкції через співпрацю з Іраном.

У Варшаві Заріф зустрівся з польськими лідерами, які обіцяли збільшити товарообіг з Іраном до мільярда доларів на рік від рівня 57 мільйонів доларів, зафіксованого у 2014 році. Міністр закордонних справ Ірану також планує поїхати до Фінляндії, Швеції та Латвії до закінчення його поїздки 2 червня.

XS
SM
MD
LG