Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр штабу АТО повідомив про 14 обстрілів за день


Техніка луганських сепаратистів на навчаннях, архівне фото
Техніка луганських сепаратистів на навчаннях, архівне фото

У прес-центрі антитерористичної операції повідомили, що від 6-ї до 18-ї години в зоні АТО було зафіксовано 14 обстрілів позицій українських сил бойовиками.

Зокрема, опівночі з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру вони вели вогонь неподалік Станиці Луганської.

Із забороненої мінськими домовленостями зброї – мінометів калібру 120 міліметрів – бойовики стріляли по позиціях українських бійців поблизу Павлополя та Новоселівки Другої.

82-міліметрові міномети вони використовували в районі Опитного і тричі з початку доби вели вогонь по захисниках Авдіївки зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів.

Також поблизу Авдіївки зафіксовано снайперський обстріл.

А поблизу Світлодарська та Луганського бойовики обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

«В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь», – заявив речник прес-центру штабу АТО Сергій Жмурко.

Донецькі сепаратисти ще вдень заявляли, що за всю попередню добу українськи силовики здійснили 114 пострілів по їхніх позиціях. Останнім часом вони перестали рахувати порушення перемир’я й рахують натомість кожен окремий снаряд, міну, гранату чи постріл. За їхніми твердженнями, ці обстріли з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, озброєння бойових машин піхоти й бронетранспортерів, а також гранатометів і стрілецької зброї були здійснені по їхніх позиціях у селищі Зайцеві під Горлівкою, містах Ясинуватій і Докучаєвську, селах Спартаку, Веселому й Жабичеві під Донецьком, а також околицях донецького аеропорту й Петровському районі Донецька.

Луганські сепаратисти ще зранку заявляли про 6 обстрілів їхніх позицій українськими силовиками за всю попередню добу. За їхніми твердженнями, зі стрілецької зброї, гранатомета чи озброєння БМП були обстріляні їхні позиції біля сіл Калинова, Новоолександрівки, Калинівки й Логвинова.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG