Доступність посилання

ТОП новини

ООН включила сторони конфлікту в Ємені до «чорного списку» через убивства дітей


ООН включила очолювану Саудівською Аравією міжнародну коаліцію, яка підтримує уряд Ємену, до свого «чорного списку» – через убивства сотень дітей під час повітряних ударів у 2015 році.

Шиїтські повстанці з угруповання Хуті, які захопили столицю Ємену Сану у вересні 2014 року, також додані до списку порушників прав дітей, опублікованого 2 червня.

«Ситуація в Ємені особливо тривожна з огляду на збільшення в п’ять разів числа дітей, рекрутованих збройними групами і зростання вшестеро порівняно з 2014 роком кількості убитих і покалічених дітей», – ідеться в повідомленні ООН.

Коаліція під проводом саудівської Аравії відповідальна за 60% від загального числа дитясих жертв – 785 загиблих і 1168 поранених, наголошують в ООН.

Коаліція розпочала свою повітряну кампанію проти повстанців Хуті в березні 2015 року, але антиурядові сили, як і раніше, контролюють столицю і багато районів країни.

В ООН підрахували, що з 762 перевірених випадків вербування дітей-солдатів 72% здійснені силами Хуті, ще 15% –проурядовими силами, решта – угрупованням «Аль-Каїда» на Аравійському півострові.

XS
SM
MD
LG