Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 49 разів обстріляли українські позиції на Донбасі – штаб


Українська сторона заявляє, що упродовж ночі підтримувані Росією сепаратисти 49 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі.

«На донецькому напрямку ворог 15 разів обстрілював позиції Збройних сил України. Під вогнем мінометів калібру 82 та 120 міліметри опинились позиції поруч Опитного, Пісків, Невельського, Авдіївки, Новоселівки, а близько 23.00 по захисниках Пісків російські найманці випустили ще й 20 артилерійських снарядів калібру 122 міліметрі», – повідомили у штабі АТО вранці 4 червня.

«На маріупольському напрямку зафіксовано 31 обстріл. Двічі упродовж доби поблизу Павлополя та Гранітного супротивник використав міномети калібру 82 та 120 міліметрів, а позиції поруч Березового Талаківки, Красногорівки, Мар”їнки, Тарамчука та Широкина російські бойовики обстрілювали з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Позиції поблизу Новогригорівки ворог обстріляв з озброєння БМП. На Луганщині поблизу Станиці Луганської найманці з автоматичного гранатомету, а поруч Новоолександрівки з великокаліберних кулеметів гатили по наших укріпленнях», – додали у штабі української воєнної операції.

В угрупованні «ДНР» кажуть, що упродовж ночі українські військові випустили 360 мін по їхніх позиціях, обстрілявши західну околицю донецька, ясинуватський блокпост, Зайцеве, Лозове, Нову Мар’ївку, Григорівку, Мінеральне, Жовтень і Докучаєвськ.

В угрупованні «ЛНР» повідомляють про 6 обсрілів у районі села Калинове.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину Донецької і Луганської областей, визнані в Україні терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG