Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою, сьогодні проросійські бойовики 11 разів обстріляли позиції українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, найбільше обстрілів сьогодні було на маріупольському напрямку, зокрема біля Богданівки бойовики провели обстріл позицій українських військових із 122 міліметрових самохідних артилерійських установок.

За даними штабу, із мінометів калібру 82 міліметри бойовики обстрілювали українських військових біля шахти Бутівка, Опитного та Майорська, а біля Мар’їнки зі стрілецької зброї.

«По укріпленнях біля Сокільників бойовики намагались поцілити з протитанкового керованого ракетного комплексу. З автоматичних гранатометів та мінометів калібру 82 міліметри російські найманці відкривали вогонь поблизу Новоселівки, а в районі Широкина з великокаліберних кулеметів», – зазначають у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові сьогодні випустили 47 мін по північній і західній околиці Донецька, Ясинуватському блокпосту і Докучаєвську. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, в тому числі з гармат танків, зокрема райони села Калинове та села Лозове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG