Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані почали нові судові процеси проти Kumtor Gold Company


Родовище «Кумтор» у Киргизстані, лютий 2013 року
Родовище «Кумтор» у Киргизстані, лютий 2013 року

Базована у Канаді Centerra Gold Company повідомляє, що влада Киргизстану розпочала нові судові процеси проти її дочірньої компанії Kumtor Gold Company і заборонила кільком менеджерам залишати країну.

За повідомленням Centerra Gold Company, влада Киргизстану звинувачує менеджерів компанії у зловживанні повноваженнями і проведенні операцій, які виснажують Кумторське золоторудне родовище.

3 червня у Міжрайонному суді Бішкека почався процес за позовом Держагентства охорони навколишнього середовища та лісового господарства до Kumtor Gold Company про стягнення 15,7 мільярда сомів екологічного збитку, нанесеного навколишньому середовищу за 16 років.

Раніше у Міжрайонному суді Бішкека відбувся розгляд позовів Державної технічної інспекції проти Kumtor Gold Company щодо порушень екологічних та технічних норм на руднику.

За підсумками розглядів, суд зобов’язав Kumtor Gold Company виплатити державі за завдані збитки навколишньому середовищу понад 660 тисяч сомів за першим позовом, і 6,7 мільярда за другим.

Kumtor Gold Company – дочірня компанія канадської Centerra Gold Company, що володіє родовищем «Кумтор» у Киргизстані.

XS
SM
MD
LG