Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пообіцяв допомогти Львову з вивезенням сміття


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив у телефонній розмові з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Порошенко також висловився проти політизації проблеми із вивезенням сміття у Львові.

«Сміття треба прибирати, а не робити на ньому велику політику», – сказав президент. За його словами, йдеться про безпеку одного з найбільших міст України.

Президент доручив відповідним органам розібратися з причинами трагедії, йдеться в повідомленні.

Раніше 7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.

Пошуки четвертої людини тривають. Проте, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, у зв’язку зі значною загрозою виникнення зсуву сміття і великою небезпекою внаслідок цього, пошуково-рятувальні роботи із залученням важкої техніки не проводяться.

XS
SM
MD
LG