Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про додаткове фінансування контрольованої Україною частини Донбасу


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять виділити додаткові ресурси на відновлення потерпілих від бойових дій районів Донеччини та Луганщини. Про це повідомляє сайт голови української держави

«Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 мільярди гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу», – вказав Порошенко під час телемосту з Краматорськом, де зібралося керівництво Донеччини та Луганщини.

За словами президента, в першу чергу ці кошти будуть спрямовані на ремонт та реконструкцію 21 опорної школи, будівництво та відновлення 23 амбулаторій та 29 дитячих садків. На Луганщині планують привести у робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт та відновлення 6 зруйнованих мостів.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський зазначив, що додаткові фінансовві ресурси отримають не місцеві бюджети, а конкретні об’єкти. «Всі без винятку тендерні закупівлі послуг і робіт проходитимуть електронну систему ProZorro. Не раджу навіть марити комусь про те, щоб скримздити ці гроші», – наголосив очільник контрольованої Україною частини Донеччини на своїй сторінці у Facebook.

«Дуже важливим» виділення цих грошей назвав і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. За його словами, в результаті бойових дій в області постраждало понад 7 тисяч об’єктів на загальну суму 8,2 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG