Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на Львівському сміттєзвалищі частково відновили пошуки зниклого еколога


На території Грибовицького сміттєзвалища поблизу Львова частково відновили пошуки зниклого еколога, повідомляє місцеве управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Проводиться гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 1500 квадратних метрів. Ліквідовано займання окремих осередків на ділянці площею 700 квадратних метрів. До гасіння пожежі залучено 12 одиниць спецтехніки і 56 чоловік особового складу», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС нагадали, що пожежу гасять із допомогою авіації.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Пошуки четвертої людини тривають.

7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент, у свою чергу, пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

XS
SM
MD
LG