Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: вирок кримського суду щодо учасника Євромайдану Коломійця є «нікчемним»


Андрій Коломієць
Андрій Коломієць

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін називає «нікчемним» вирок кримського суду щодо активіста Євромайдану Андрія Коломійця.

«Активіст Майдану Андрій Коломієць – чергова жертва «росправосуддя» в окупованому Криму. Вирок є нікчемним і за свободу Андрія ми боротимемось», – написав Клімкін 10 червня у Twitter.

В анексованому Росією Криму до 10 років ув’язнення у колонії суворого режиму засудили активіста Євромайдану Андрія Коломійця, повідомили у Кримській правозахисній групі з посиланням на адвоката Коломійця Михайла Кушпеля.

Інформацію також підтвердила прес-служба призначеного Росією прокуратура Криму.

За інформацією правозахисників, суд погодився з усіма звинуваченнями, які прокуратура висувала проти Коломійця, і засудив його до шести років за звинуваченням у нападі на співробітників «Беркута» у Києві під час подій на Майдані, і ще до чотирьох років – за нібито виявлені у нього наркотики.

Під час судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Андрій Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на співробітників «Беркута», відзначили у правозахисній групі.

Жителя Київської області 1993 року народження Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року з підозрою в зберіганні наркотиків. Однак захисник Коломійця заявив про низку процесуальних порушень, які ставлять під сумнів підозру в зберіганні наркотиків. Після затримання українця привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських беркутівців. Із доказів обвинувачення, за словами адвоката, є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих беркутівців.

Андрій Коломієць раніше повідомляв правозахисникам, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу після затримання. Зокрема, за його словами, це було зроблено також для того, щоб вибити з нього свідчення проти іншого вже засудженого майданівця Олександра Костенка.

XS
SM
MD
LG