Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: число порушників порядку в’їзду до Криму зросло


Державна прикордонна служба України повідомила, що у зв’язку з порушенням порядку в’їзду на територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і виїзду з неї лише за 5 місяців цього року притягнули до відповідальності на 12% більше іноземців (253 особи), ніж за весь минулий рік (225 осіб).

Найбільше протоколів складено стосовно громадян Росії, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Узбекистану, мовиться в повідомленні.

Українські прикордонники нагадали, що в’їзд іноземців та осіб без громадянства на кримський півострів та виїзд із нього допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка», «Чонгар». Порушення ж цього порядку, залежно від обставин, передбачає кримінальну чи адміністративну відповідальність.

Відтак Державна прикордонна служба України закликала всіх подорожніх утриматися від поїздок до Автономної Республіки Крим та міста Севастополя через закриті рішенням уряду України пункти пропуску через державний кордон.

Після окупації українського Криму Росією уряд України запровадив особливий порядок відвідин півострова. Це, зокрема, можна робити тільки через контрольні пункти в’їзду-виїзду на адміністративній межі між Кримом і материковою частиною України, а для іноземців чи осіб без громадянства така подорож вимагає також отримання особливого дозволу.

XS
SM
MD
LG