Доступність посилання

ТОП новини

Дніпровському «Південмашу» через борги обмежили постачання електрики


«Південмаш»
«Південмаш»

Державному підприємству «Південний машинобудівний завод» у Дніпрі обмежили електропостачання через борг у 380 мільйонів гривень. Інформацію про це 13 червня підтвердили в енергопостачальній компанії «Дніпрообленерго».

За даними «Дніпрообленерго», наразі з чотирьох лінії електроенергія надходить тільки по одній. Як поінформували на підприємстві, завод накопичив борги з 2013 року, спроби знайти компроміс не були успішними: упродовж 2016 року завод розрахувався тільки за 50% спожитого струму.

«Енергокомпанія змушена йти на крайній захід – обмеження боржника до однієї лінії від живлячих центрів замість чотирьох працюючих. Ця ситуація робить електропостачання заводу і його субабонентів ненадійним», – заявили у компанії.

До мереж «Південмашу» підключені майже два десятка споживачів, а також здійснюється електрозабезпечення цілого району Дніпра, живиться електрикою електротранспорт, міська клінічна лікарня, багатоповерхові будинки та підприємство мобільного зв'язку.

Енергетики заявляють: якщо єдина лінія електропередачі вийде з ладу, всі ці споживачі будуть знеструмлені. Водночас вони запевнили, що обмеження електропостачання «Південмашу» не впливає на екологічну обстановку в регіоні: завод не входить до переліку техногенно-небезпечних об'єктів.

На заводі ситуацію з обмеженням енергопостачання поки не коментують.

1 травня працівники «Південмашу» виходили на акцію протесту проти невиплати заборгованості із зарплати, яка на той час складала понад 40 мільйонів гривень.

2015 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели понад десяти акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. Ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало замовлень на продукцію від держави та комерційних організацій.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південмаш» президент України Петро Порошенко заявив, що продукція заводу буде включена до державного оборонного замовлення.

XS
SM
MD
LG