Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксовані 25 випадків відкриття вогню з боку бойовиків


Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото
Військова техніка проросійських бойовиків, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі зафіксовано 25 випадків відкриття вогню з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку під мінометними обстрілами опинились опорні пункти Збройних Сил України в районі Авдіївки, Пісків, Луганського та Невельського, а по позиціях біля шахти «Бутівка» бойовики стріляли з важких мінометів та артилерії калібру 152 міліметри.

За даними штабу, на маріупольському напрямку позиції українських військових неподалік Павлополя та Мар’їнки потрапили під мінометний вогонь незаконних збройних формувань, а укріплення в районі Красногорівки, Тарамчука, Гнутового, Талаківки та Чермалика вони обстріляли з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 500 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинове і Санжарівка.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG