Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберг: поступ у реформах в Україні важливий для безпеки всієї Європи


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що поступ у реформах в Україні важливий як для неї самої, так і для безпеки всієї Європи. Про це він сказав 15 червня на відкритті засідання комісії Україна – НАТО, що триває в Брюсселі.

Столтенберґ також зазначив, що альянс далі допомагатиме Україні поліпшувати її обороноздатність.

«Трансформація Збройних сил в Україні в умовах, коли країна втягнута у конфлікт на сході, – складне завдання. Але ми бачимо прогрес у тому, щоб створити необхідне для реформ підґрунтя в секторах безпеки й оборони», – додав генеральний секретар альянсу.

«НАТО залишається відданим підтримці суверенітету та територіальної цілісності України», –наголосив Єнс Столтенберг.

За словами очільника альянсу, на засіданні планують обговорити також ситуацію на сході України та участь у саміті НАТО у Варшаві у липні президента України Петра Порошенка.

У роботі комісії Україна – НАТО бере участь міністр оборони України Степан Полторак. 14 червня в Брюсселі на зустрічі з міністром національної оборони Румунії Міхнеа Йоаном Мотоком він вказав на те, що «важливо об’єднати наші зусилля для боротьби із ворогом, що загрожує безпеці всього регіону».

Раніше у НАТО висловили стурбованість загостренням ситуації на сході.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 13 червня висловив сподівання на погодження комплексного пакету допомоги для України за підсумками зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО 14 – 15 червня.

XS
SM
MD
LG