Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: на Донбасі з початку року загинули чи поранені в боях 623 військових


Від початку року було зафіксовано сім тисяч порушень режиму тиші – Полторак
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Від початку року було зафіксовано сім тисяч порушень режиму тиші – Полторак

Від початку цього року в зоні конфлікту на сході України загинули чи були поранені внаслідок бойових дій 623 військовослужбовців Збройних сил України, заявив міністр оборони Степан Полторак у штаб-квартирі НАТО.

«Війна продовжує забирати життя кращих синів українського народу. У цьому році наші бойові втрати склали 623 українські військовослужбовці. Таким є справжнє обличчя російської політики щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі», – цитує Міноборони слова Полторака.

Він не уточнив, скільки саме військових із цього числа загинули, а скільки були поранені.

За його словами, ситуація на сході України має тенденцію до загострення.

Водночас Полторак заперечив звинувачення Збройних сил України у обстрілах Донецька й інших населених пунктів, підконтрольних бойовикам.

«Від початку року було зафіксовано сім тисяч порушень режиму тиші. Ми на них відповідали близько 900 разів і лише тоді, коли існувала загроза життю нашим військовим, коли терористичні угруповання проводили штурмові дії чи коли була загроза захоплення нових територій. Перед початком застосування стрілецького озброєння ми попереджали місію ОБСЄ і лише після цього для самозахисту вживали відповідні адекватні заходи», – заявив голова оборонного відомства України в Брюсселі після засідання Комісії Україна-НАТО.

При цьому він додав, що Київ має докази обстрілів контрольованих сепаратистами територій ними ж. «Щодо обстрілу Донецька, я б хотів сказати, що у нас є докази, коли терористичні угруповання, стріляючи з районів, які перебувають під їхнім контролем, обстрілюють населені пункти, у тому числі ті, що перебувають під їхнім контролем, включно із Донецьком», – заявив Полторак.

Міністр наголосив, що для підтримки бойовиків Росія через український східний кордон перекидає найманців, постачає озброєння й військову техніку, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

За даними ООН, на сході України від початку конфлікту у квітні 2014 року загинули близько 9,4 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG