Доступність посилання

ТОП новини

Влада Санкт-Петербурга назвала міський міст ім’ям Ахмата Кадирова


Міст через Дудергофський канал у Санкт-Петербурзі, Росія
Міст через Дудергофський канал у Санкт-Петербурзі, Росія

Губернатор російського Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко підписав постанову про присвоєння мосту через Дудергофський канал імені першого президента Чечні Ахмата Кадирова.

У прес-службі Полтавченка заявили, що таке рішення «підкреслює повагу до історії Росії» і, на думку чиновників, «не порушує традиції» міста.

Ініціативу про присвоєння мосту імені колишнього чеченського лідера раніше схвалила міська топонімічна комісія.

Проти цього рішення виступають представники громадськості Санкт-Петербурга.

6 червня в місті відбувся узгоджений мітинг проти «мосту Кадирова». У ньому взяли участь близько тисячі людей. Протестувальники заявляли, що перший президент Чечні не має ніякого стосунку до міста, а найменування на його честь мосту є «політичним замовленням».

Батько нинішнього прокремлівського лідера російської республіки Чечні Рамзана Кадирова, перший президент Чечні у складі Росії Ахмат Кадиров загинув у результаті вибуху бомби у 2004 році. Перед тим, у 1990-х роках, він брав участь у боях проти російських військ у Чечні, але наприкінці 1990-х перейшов на бік Росії. Серед методів правління Кадирових, як сина, так і батька, на думку правозахисних організацій, відзначаються тортури, страти і викрадення.

XS
SM
MD
LG