Доступність посилання

ТОП новини

Росія: петербурзькі депутати оскаржать присвоєння мосту імені Кадирова


Міст через Дудергофський канал
Міст через Дудергофський канал

Депутат Законодавчих зборів російського Санкт-Петербурга Максим Резник заявив про намір звернутися в прокуратуру і суд у зв’язку з рішенням міської влади назвати іменем Ахмата Кадирова міст через Дудергофський канал. Про це він сам повідомив у Twitter.

Про присвоєння мосту в Петербурзі імені першого президента російської республіки Чечні офіційно оголосили 16 червня. У прес-службі губернатора Георгія Полтавченка заявили, що таке рішення «підкреслює повагу до історії Росії» і «не порушує традиції» міста.

Проти цього рішення виступають представники громадськості Санкт-Петербурга.

6 червня в місті відбувся узгоджений мітинг проти «мосту Кадирова». У ньому взяли участь близько тисячі людей. Протестувальники заявляли, що перший президент Чечні не має ніякого стосунку до міста, а найменування на його честь мосту є «політичним замовленням».

Батько нинішнього прокремлівського лідера російської республіки Чечні Рамзана Кадирова, перший президент Чечні у складі Росії Ахмат Кадиров загинув у результаті вибуху бомби у 2004 році. Перед тим, у 1990-х роках, він брав участь у боях проти російських військ у Чечні, але наприкінці 1990-х перейшов на бік Росії. Серед методів правління Кадирових, як сина, так і батька, на думку правозахисних організацій, відзначаються тортури, страти і викрадення.

XS
SM
MD
LG