Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликає повернути довіру у російсько-європейські відносини


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва готова до покращення відносин з Європою, але наполягає, що за погіршення відносин відповідальний Захід. Про це він заявив 17 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

За словами Володимира Путіна, Росія не була ініціатором «розвалу, розладу, проблем» і запровадження санкцій. Він закликає «повернути довіру у російсько-європейські відносини.

Крім цього Володимир Путін у своєму виступі зазначив, що структурні проблеми глобальної економіки зберігаються. Він запропонував створити «євразійське партнерство» за участю Євразійського економічного союзу, а також Китаю, Пакистану, Індії, Ірану та інших зацікавлених держав.

Володимир Путін висловив сподівання, що російська економіка скоро почне відновлюватися. Також він пообіцяв, що буде посилюватися підтримка малого і середнього бізнесу, і пригрозив «кадровими рішеннями головам регіонів, які «не розуміють» важливості такої підтримки.

Євросоюз 17 червня продовжив на рік, до 23 червня 2017 року, санкції щодо анексованого Росією Криму.

Напередодні голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив на форумі у Петербурзі, що єдиний шлях до скасування санкцій щодо Росії – це виконання нею всіх взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських угодам.

XS
SM
MD
LG