Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко каже, що не тікав з України, а їздив на змагання з кінного спорту


Олександр Онищенко у залі Верховної Ради (архівне фото)
Олександр Онищенко у залі Верховної Ради (архівне фото)

Народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко заявляє, що не тікав з України, а їздив на змагання з кінного спорту.

«Я беру участь у команді з кінного спорту в Україні. Зараз йде підготовка до Олімпіади. Практично щотижня ми їздимо по виступах кубків нації. Я нікуди не тікав, я весь час беру участь у змаганнях», – заявив Онищенко ввечері 17 червня в ефірі каналу «112 Україна».

Він зазначив, що оскаржуватиме подання про зняття депутатської недоторканності. «Ми будемо знайомитися з цим. Ми будемо оскаржувати це. Тому я перебуваю тут, щоб взяти активну участь У цій роботі», – сказав Онищенко.

На питання ведучого, що у четвер картка Онищенко спрацювала у залі Верховної Ради, він відповів: «Можливо картка була».

Раніше у п’ятницю народний депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомив про повернення до Києва Олександра Онищенка.

«Онищенко повернуся до Києва у п’ятницю після закриття сесії парламенту. Примітивізм трюку вражає – поки Верховна Рада перебуває на канікулах, Онищенко буде сипати фразами «я нікуди не тікав» і «я не винен». Тому що ніхто не може затримати депутата до позбавлення імунітету», – написав Лещенко у Facebook.

17 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що шанси на притягнення до відповідальності народного депутата з групи «Воля народу» Олександра Онищенка дуже високі, хоч би де він був – в Україні чи за кордоном, у разі наявності достатньої доказової бази його провини.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності. У НАБУ з посиланням на дані Державної прикордонної служби повідомили, що ввечері 14 червня Онищенко вилетів чартерним рейсом у напрямку французького міста Ніцца, станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повертався.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». Тоді ж у НАБУ повідомили, що місце перебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні.

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбувалися у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжували «займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG