Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ попросили Савченко долучитися до моніторингу виконання резолюції щодо українських полонених


Надія Савченко на сесії ПАРЄ, Страсбург, 20 червня 2016 року
Надія Савченко на сесії ПАРЄ, Страсбург, 20 червня 2016 року

У комітеті з питань міграції, біженців та переміщених осіб Парламентської асамблеї Ради Європи попросили члена української делегації Надію Савченко, яка нещодавно була звільнена з російського полону, долучитися до моніторингу виконання резолюції щодо полонених під час війни в Україні.

Цей запит направила Надії Савченко доповідач щодо тієї резолюції, депутат від Латвії Неллія Клейнберґа, повідомило агентство «УНІАН».

«Для всіх нас ваше звільнення – це надзвичайне полегшення та перемога, але ми не повинні забути, що ще багато українських хлопців перебувають у полоні в сепаратистів чи в катівнях Росії. Зараз дуже важливо виконати рекомендації, які викладені в резолюції, і я сподіваюся, що ви, Надіє, будете сприяти тому, щоб із української сторони всі рекомендації були виконані», – цитує агентство слова латвійського депутата.

У свою чергу, Савченко подякувала комітетові за підтримку. «На жаль, Росія не визнає себе стороною, що воює, але при цьому вона забирає в полон наших людей», – сказала вона.

Український депутат поділила військовополонених на дві категорії: тих, що були викрадені з української території і утримуються в Росії, і тих, хто перебуває в «руках сепаратистів за підтримки Росії». «Ними розпоряджається Росія. Сепаратисти не мають права голосу. Я готова боротися за кожну людину, не тільки українця, але за кожну людину у світі, тому що я – солдат і знаю ціну життя людини. Я буду робити все, щоб бути корисною комітетові, буду віддано працювати і зроблю все залежне від мене», – запевнила Савченко, як її цитує агентство.

Згадану резолюцію, «Гуманітарні занепокоєння, пов’язані з захопленими під час війни в Україні», ПАРЄ ухвалила 21 квітня.

XS
SM
MD
LG