Доступність посилання

ТОП новини

Більшість потерпілих в Ізмаїлі переведені на амбулаторне лікування – ДСНС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На амбулаторне лікування під контролем фахівців станом на ранок 21 червня переведені 248 жителів Ізмаїла та розташованого поруч із цим містом села Броска. Про це повідомляє Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Всього від 16 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» звернулося 432 людини (з них 269 дітей).

Нині в медичних закладах залишаються 186 людей, серед яких 98 дітей.

Фахівці санепідстанції здійснюють комплекс санітарно-епідеміологічних заходів. Попередня причина захворювання – споживання недоброякісної води, повідомляють у ДСНС.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрито кримінальне провадження.

Хворі почали надходити до лікарень Ізмаїла у п’ятницю. Усі, хто звертався по допомогу до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювоту, підвищення температури і розлад шлунку. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз «гостра кишкова інфекція». Припускали, що причиною отруєння може бути вода, бо нещодавно в місті пройшли сильні зливи, в частині міста сталося підтоплення приватних колодязів, а також часткове руйнування туалетів у приватному секторі.

XS
SM
MD
LG