Доступність посилання

ТОП новини

Йованович: США фіксують переслідування Росією людей, що виступають проти окупації Криму


Марі Йованович
Марі Йованович

Номінант на посаду посла США в Україні Марі Йованович повторила офіційну позицію Вашингтона щодо невизнання російської анексії українського Криму. Про це вона сказала 21 червня під час слухань у комітеті Сенату США з закордонних справ з приводу її майбутнього призначення.

«Ми працюємо з урядом України, а також із нашими партнерами та союзниками, щоб зафіксувати російські порушення проти кримських татар та інших людей, які виступають проти незаконної російської окупації», – наголосила Йованович.

Вона також наголосила на необхідності, щоб ціна анексії Криму для Росії («в тому числі через санкції») була високою доти, «доки Крим не повернеться до складу України».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу, серед яких і США, запровадили економічні санкції проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG