Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: російського офіцера СЦКК вислали із України і заборонили в’їзд на 5 років


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє, що російського офіцера із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) вислали із України і заборонили йому в’їзд в Україну строком на п’ять років.

Як повідомляє прес-служба відомства, СБУ викрила начальника штабу російського представництва у СЦКК Володимира Чебана на діях, що суперечать інтересам національної безпеки та Мінським угодам.

«Зокрема, російський військовослужбовець передав заступнику начальника штабу першого армійського корпусу терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Якуб» місячні графіки та маршрути польотів безпілотників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На підставі цієї інформації бойовики мали змогу приховувати від міжнародних спостерігачів свої вогневі позиції, а також місця дислокації важкого озброєння та техніки», – йдеться у повідомлені.

За даними СБУ, також Чебан причетний до фальсифікації російською стороною в СЦКК доказів про нібито порушення Мінських угод українськими військовими.

«Іноземець у супроводі співробітників СБУ прибув до державного кордону на Харківщині та залишив територію нашої держави», – додають у відомстві.

Наразі російська сторона цю інформацію не коментувала.

У лютому голова СБУ Василь Грицак заявив про затримання двох російських офіцерів, які входять до складу СЦКК, за підозрою у співпраці з підтримуваними Росією сепаратистами.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові, представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG