Доступність посилання

ТОП новини

Румунія «перезапускає» свої відносини з Україною – посол


Румунія «перезапускає» свої відносини з Україною внаслідок порушення російським керівництвом системи регіональної безпеки у Чорноморському регіоні, заявляє посол Румунії в Україні Корнел Іонеску.

Під час дебатів «аудит зовнішньої політики: Україна – Румунія» за участю експертів МЗС України й Інституту світової політики Іонеску заявив, що Бухарест і Київ визначили Росію державою, що загрожує їхній безпеці.

«Ми перезапускаємо наші взаємини з Україною, поглиблюючи співпрацю наших президентів, представників політики і бізнесу. Наші держави гарантують забезпечення прав румунів в Україні й українців у Румунії. Наші експерти дискутують, яким чином зміцнити систему регіональної безпеки, щороку близько двох мільйонів українців і румунів використовують переваги малого прикордонного руху, які проживають по обидві сторони кордону», – сказав посол Іонеску.

Румунія першою з держав-членів Європейського союзу ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Також Румунія є послідовним прихильником санкцій, які ЄС запровадив проти Росії у відповідь на її агресію проти України, зазначив посол.

XS
SM
MD
LG