Доступність посилання

ТОП новини

Із Сирії повідомили про вступ підтримуваних США повстанців до захопленого «ІД» міста


Манбідж, фото 16 червня 2016 року: за словами бійців СДС, це був повітряний удар США по ісламістах у місті
Манбідж, фото 16 червня 2016 року: за словами бійців СДС, це був повітряний удар США по ісламістах у місті

Із Сирії надходять повідомлення, що бійці підтримуваного США об’єднання курдських і арабських сирійських повстанців увійшли в місто Манбідж, захоплене екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

За даними базованої в Лондоні Групи спостереження за правами людини в Сирії, яка посилається на джерела на місці подій, важкі бої між повстанчим об’єднанням «Сирійські демократичні сили» і бойовиками-ісламістами нині точаться в південно-західній частині міста.

Радник СДС Насер Хадж Мансур підтвердив, що вони окремими групами ввійшли в Манбідж із півночі і з заходу.

Принаймні один із відеозаписів, оприлюднених повстанцями, підтверджує, що вони перебувають на західній околиці міста.

Сирійські демократичні сили почали наступ на Манбідж і околиці наприкінці минулого місяця за підтримки сил спецпризначення США. Мета цього наступу – вибити ісламістів із останньої контрольованої ними ділянки сирійсько-турецького кордону.

Об’єднання «Сирійські демократичні сили», що виступає зі світських позицій, має підтримку США й інших західних країн. Воно виступає проти нинішнього режиму президента Сирії Башара аль-Асада. Але в регіонах сходу й півночі Сирії, де воно діє, урядових військ немає, і воно нині воює з ісламістами з угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG