Доступність посилання

ТОП новини

Британці проголосували за вихід із ЄС


Прихильники виходу Великобританії з Євросоюзу перемогли на референдумі, що відбувся 23 червня. За вихід з Євросоюзу за підсумками підрахунку 97% голосів проголосували 51,2% виборців, проти – 48,2% виборців. Для перемоги на референдумі потрібно було набрати 16,7 мільйона голосів, а у прихильників Brexit їх уже 16,9. Про це повідомляють провідні світові інформагенції.

За вихід зі складу Євросоюзу проголосували великі міста Уельсу, більшість районів у північній і південній Англії, а також міста Шеффілд, Сандерленд і Ковентрі.

У Лондоні, Глазго, Брістолі, Манчестері, Ньюкаслі, Единбурзі та Ліверпулі переважно голосували проти ідеї Brexit.

Лідер правої Партії незалежності Сполученого королівства Найджел Фарадж за підсумками референдуму заявив про «день незалежності» Великої Британії. Обурення багатьох критиків викликали його слова «ми досягли цього без єдиного пострілу». Фарадж практично дослівно відтворив висловлювання російського лідера Путіна після анексії українського Криму.

Тіньовий міністр закордонних справ Великобританії, член Лейбористської партії Гіларі Бенн в інтерв’ю Бі-бі-сі заявив, що прем’єр-міністр Дейвід Камерон має піти у відставку в разі перемоги ідеї виходу країни з ЄС.

На тлі новин про перемогу прихильників виходу з ЄС курс фунта стерлінгів щодо долара впав до 30-річного мінімуму. На ранок 24 червня фунт подешевшав більш як на 9%. Також на 6% впали котирування нафти.

Після закриття виборчих дільниць прем’єр-міністр Дейвід Камерон подякував прихильникам збереження Великої Британії в ЄС за голосування.

На цю ж тему:

Error rendering VK.

XS
SM
MD
LG