Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у справі про загибель дітей в Карелії затримали фельдшера «швидкої»


Рятувальна операція на Сямозері, 19 червня 2016 року
Рятувальна операція на Сямозері, 19 червня 2016 року

У російській республіці Карелії порушили справу проти фельдшера «швидкої допомоги», яку підозрюють в тому, що вона проігнорувала дзвінок дитини, яка тонула в Сямозері.

Як повідомляє Слідчий комітет Росії, жінку затримали, найближчим часом їй мають обрати запобіжний захід. Справу порушили за статтею «недбалість».

За версією слідства, 18 червня фельдшеру з лікарні «Суоярвська», що булана чергуванні, додзвонилася дитина і повідомила, що на Сямозері перекинулися човни. Жінка проігнорувала повідомлення, не зафіксувала його в журналі викликів і не повідомила про нього ні адміністрації лікарні, ні МНС, заявляють слідчі.

Раніше про дзвінок хлопчика на ім’я Женя написала у Facebook вчителька Марина Нефьодова, яка зустрічала школярів, що повернулися з Карелії. Женя дзвонив на екстрений номер служби порятунку, однак співробітник МНС порадив йому «не гратися» і поклав слухавку, написала вона. У відомстві наполягають, що такий дзвінок до них не надходив.

Минулої суботи 47 дітей і четверо інструкторів на двох човнах і рафті потрапили в шторм на Сямозері. Човни перекинулися. Діти намагалися дістатися до берега, проте через великі хвилі і низьку температуру води зробити це змогли не всі.

Були виявлені тіла 13 загиблих, пошуки чотирнадцятої дитини тривають – поки що знайдений лише рятувальний жилет.

У ході розслідування трагедії були арештовані директор табору на Сямозері Олена Решетова і її заступник. У цій же справі був поміщений під домашній арешт голова карельського управління Росспоживнагляду Анатолій Коваленко.

XS
SM
MD
LG