Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: затримали екс-«беркутівця», підозрюваного у побитті мітингувальника на даху колонади стадіону «Динамо»


На вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо», 22 січня 2014 року
На вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо», 22 січня 2014 року

Генпрокуратура України заявляє про затримання колишнього співробітника спецпідрозділу «Беркут», якого підозрюють у побитті учасника акції протесту на даху колонади стадіону «Динамо».

Як повідомляє прес-служба відомства, 23 червня слідчі ГПУ затримали екс-«беркутівця», нині працівника поліції.

У ГПУ зазначають, що затриманому повідомили ро підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За даними Генпрокуратури, екс-«беркутівця» підозрюють у заподіянні 21 січня 2014 року середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом учасникам акцій протесту на даху колонади стадіону «Динамо» у Києві.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Досудове розслідування триває.

Раніше сьогодні у Генпрокуратурі повідомили про затримання чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» управління МВС у Харківській області, підозрюваних у вбивствах на Майдані в Києві в лютому 2014 року.

Як напередодні заявляв прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Сімонов, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них – у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG