Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики здійснили 26 обстрілів з початку доби – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що від початку доби 25 червня до 18:00 підтримувані Росією сепаратисти здійснили 26 обстрілів позицій українських військових. 14 таких обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, ще по шість – на Маріупольському та Луганському напрямках, ідеться в повідомленні штабу АТО.

«На Донецькому напрямку найгарячіше було в районі тимчасово окупованої Горлівки, де ворог по укріпленнях Збройних сил України неподалік Зайцева, Майорська, Кірова та Ленінського вів вогонь з автоматичних гранатометів, мінометів різних калібрів, а згодом до обстрілів долучив ще й 122-міліметрову артилерію», – заявляють українські військові.

«Позиції поруч Троїцького та Луганського потрапили під вогонь ворожих кулеметів та гранатометів, а захисників Авдіївки супротивник обстрілював зі всіх видів стрілецької зброї, а з другої до третьої ночі – зі 122-міліметрових самохідних артустановок», – наголосили в штабі АТО.

«В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь», – вказують у штабі.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що впродовж минулої доби українські військові 482 рази обстріляли контрольовану бойовиками територію (сепаратисти в Донецьку мають іншу методику підрахунку обстрілів, вони намагаються рахувати кожний снаряд чи постріл). За даними угруповання «ДНР», під обстрілом опинилися околиці Донецька та Горлівки, Ясинувата, Докучаєвськ, а в Зайцеві та Комінтерновому обстрілами пошкоджені 10 будинків.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про 14 обстрілів з боку ЗСУ впродовж доби 24 червня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG