Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: за минулу добу на Донбасі зафіксували 55 випадків відкриття вогню з боку бойовиків


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі зафіксували 55 випадків відкриття вогню

Як повідомляють у прес-центрі штабу, з них 25 обстрілів – на донецькому, 19 –на маріупольському та шість на луганському напрямках.

«Найбільш небезпечним був донецький напрямок, де ворог обстрілював наші опорні пункти неподалік Авдіївки, Зайцева, Майорська, Кірового та Ленінського з автоматичних гранатометів, мінометів різних калібрів та самохідних артустановок, а біля Опитного, Новоселівки другої та Новгородського – з мінометів. Загалом по наших позиціях було випущено близько 130 мін та понад 100 снарядів», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку підтримувані Росією бойовики вели вогонь з кулеметів та гранатометів по опорних пунктах поблизу Новотроїцького, Березового, Богданівки, Талаківки та Широкина, а по укріпленнях українських військових неподалік Мар’їнки та Тарамчука – з 82 міліметрових мінометів.

Українські військові додають, що на луганському напрямку позиції ЗСУ біля Попасної та Золотого потрапили під вогонь стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, зенітних установок, а біля Новозванівки – мінометів.

В угрупованні «ДНР» про оперативну ситуацію на території, яку контролюють сепаратисти, наразі не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 12 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Веселогорівка і Хрящівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG